Voks til kalkmaling

Voks til kalkmaling

Voks til kalkmaling fra Nordic chik er en utrolig blød voks som er virkelig nem at arbejde med. Jeg har efterhånden prøvet en del forskellige og enten lugter de frygteligt af terpentin eller også er de hårde og svære at arbejde med. Nordic Chik’s voks er kun baseret på naturlige voks ingredienser.

Sådan vokser du din kalkmaling

Når du arbejder med malede møbler og bruger kalkmaling hertil, skal der vokses eller lakeres bagefter. Det skal der da kalkmaling er dødmat og derfor vil tage imod smuds og snavs – det skal beskyttes. Når vi maler meget udsatte områder bruger vi altid glans 5, 10 eller derover – det er for at beskytte væggene og for at de kan tørres af. Voksen gør det samme for malingen. Man kommer voksen på i et tyndt lag og så tørrer man overskydende voks væk igen og lader det hærde.

Skal jeg vælge voks eller lak på min kalkmaling

Det er helt op til dig og alt efter hvor udsat dit møbel er. Er det et møbel som et sofa eller spisebord, der udsættes en del for våde glas med mere, ville jeg nok vælge lak. Men mit eget spisebord er vokset og det holder fint. Man kan vokse igen og igen efter behov og så står møblet som nyt – med lakken skal du hen og slibe af før du kan friske det op med nyt lag møbel lak.

Har du et projekt du er i tvivl om er du velkommen til at kontakte mig

 

Viser alle 5 resultater