Lak til kalkmaling

229,00 kr.

Varenummer (SKU): Lak Kategori:

Lak til kalkmaling

Lak til kalkmaling. Denne lak til kalkmaling er så miljøvenlig som den overhovedet kan blive. Fabrikken der har udviklet den er medlem af Invena som er en sammenslutning af producenter som sætter miljø i højsædet.

Hvordan lakere jeg et malet møbel

Hvordan lakere jeg et malet møbel? Jeg vil altid anbefale at du minimum ligger to lag lak på dine malede møbler. Kalkmaling tager imod smuds og snavs hvis ikke det får en overfladebehandling – enten af lak eller voks. Det første lag kan skulle have en let slibning så luven i træet ikke rejser sig – brug korn 180 eller derover i sandpapir. Slib let – du kan slibe allerede efter 2 timers tid. Derefter sliber du hvis du syntes overfladen er lidt ru, hvis ikke, lader du være. Så maler du bare andet lag på. Lad den tørre i 24 timer før du maler lakken på i andet lag – den skal gennemhærde.

Forberedelse til lakering

Sørg for at underlaget er rent og afvasket/affedtet. Overfladen skal være tør før du går i gang med at male din lak på. Du kan lakere den med malerulle eller pensel – brug en fiber lak pensel med kunsthår, som er beregnet til lak. Mal altid i retning af årerne på træet og kom det kun på i et tyndt lag, det har bedste effekt. Igen, lad det hærde i 24 timer før du giver andet lag, selv om der står på bøtten du kan gøre det igen efter et par timer – det er min anbefaling.

Hvornår skal jeg lakere?

Det er en god ide at lakere hvis det er en meget udsat overflade du har. For eksempel på et sofabord eller spisebord. Jeg har vokset mit spisebord og det older fint. Men er du typen der stiller alt muligt på det så er lak måske at foretrække – begge dele holder fint. Lak skal dog slibes af før du igen kan lakere, ved almindelig slitage eller hvis du får det beskadiget – der er voksen lidt nemmere at have med at gøre.

 

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Lak til kalkmaling”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv