Sådan bruger du en stencil

Sådan bruger du en stencil. Her viser jeg dig forskellige måder at bruge dine stencil på. Husk altid at vaske dem efter brug. Brug helst kun vandbaseret maling, som kalkmaling, akryl maling og vægmaling – ikke olie og terpentin baserede malinger. Du kan også spraymale men det skal ikke være alkyd baseret maling. Så får du aldrig din stencil ren igen.

Mal med rulle på din stencil

Her har jeg brugt en lille malerulle til at stencillere med. Jeg har rullet det meste af malingen af, før jeg rullede et halv tørt og halv dækkende lag på. Du kan, med stencil lim, lade din stencil blive siddende så du kan give den et lag mere, kort tid efter. Når du maler med kalkmaling tørrer det ret hurtigt og du kan derfor komme næste lag på efter 5-10 minutter.

 

Når du maler med stencils kan du bruge en rulle

citat stencil til væggen

 

Dup din maling på med svamp.

Som du ser her, har jeg bare klippet små stykker af en almindelig gryde svamp. Brug den bløde side. Dyp den i malingen og dup det meste af på en ekstern plade eller serviet. Så smatter det ikke for dig når du begynder at duppe på din stencil. Hellere 10 halv tørre lag, end et smattende. Jeg har duppet det meste af malingen af før jeg kom den å stencillen.

lav tekst på møbler med stencil-skabeloner