Hvad er en stencil?

Hvad er en stencil, er jævnligt et spørgsmål jeg får, når jeg fortæller folk hvad jeg laver. Så snart jeg siger det er en skabelon, er der nogle der er med på ideen. Men det moderne og mest brugte, også internationalt, navn er stencil. Det er simpelthen en stencil – skabelon som er skåret i en tynd plast, som kan vaskes og bruges igen og igen. Man kan bruge den til at dekorere med. Mulighederne med stencils er uendelige.

Hvad kan man bruge en stencil til?

En stencil kan bruges til virkelig mange ting. F.eks kan man dekorere møbler med den – jeg har malet mange møbler som har fået bogstaver, tal og mønstre på. Derudover kan man bruge dem på vægge. Du kan faktisk lave dit eget tapet. Som du kan se her på billedet, så er der brugt en skråskrift stencil på baggrunden af skabet – virkelig fint og romantisk stil.

 stencil brugt til baggrund på skab.

Lav dine egne skilte og citater med stencils.

Med stencils kan du også lave dine egne skilte eller citater på væggene. Igen, mulighederne er uendelige. Se her hvordan jeg pyntede en sort væg i mit gamle hus. Virkelig flot.

Citat stencil med Mark Twain citat

stencil på væg med mark twain citat

Her har en af mine workshop deltagere lavet sit eget skilt med stencils. Både roserne og teksten er stencil der er brugt.

.stencil skilt - lav det selv

Få lavet dine egne stencils med egne citater som betyder noget for dig

Hos mig kan du få lavet dine egne stencil -skabeloner. Hvis du har et citat der betyder noget for dig, eller navne, datoer med mere, så skriv til mig via kontakt  🙂 Så finder vi en løsning.