Posca tusch citat på vindue.

Skabelon til maling – 10 gode ideer

Her får du 10 gode ideer til hvad du kan bruge dine skabeloner til maling til

Der er mange forskellige måder, du kan bruge dine malerskabeloner på, og her er 10 ideer til at komme i gang:

Når det kommer til at bruge skabeloner til maling eller stencils som vi jo også kalder dem, er mulighederne uendelige.

Med skabeloner til maling kan du gøre dit hjem unikt og få det til at skille sig ud i mængden, da du kan male dit inventar, lave flotte vægge, gulve, puder, bøger med meget mere. 

Her får du 20 gode ideer som du kan bruge dine male skabeloner til at smukkesere dit hjem med.

1: Male et mønster på en væg eller en dør.

At male et mønster på en væg eller en dør kan give et unikt og personligt touch til ethvert rum. Her er nogle trin, du kan følge for at male et mønster på en væg eller en dør ved hjælp af en malerskabelon:

 1. Vælg den malerskabelon, du ønsker at bruge, og placér den på den ønskede placering på væggen eller døren.

 2. Brug malertape eller en ikke permanent limspray til at fastgøre din skabelonen på væggen (limsprayen gør at du kan flytte din skabelon rundt fra sted til sted, da limen ikke er permanent.

 3. Mal forsigtigt inden for skabelonens område med en pensel, en rulle eller en svamp du dupper i malingen – huske at rulle eller duppe det meste af malingen af igen, så det ikke smatter for dig, og malingen ryger ind under din stencil skabelon.

 4. Vent, indtil malingen er tør, før du fjerner skabelonen forsigtigt. Du kan også lade den sidde i tilfælde af der skal males flere lag. Fjern den derefter.

 5. Gentag processen for at skabe et mønster, der dækker hele væggen eller den flade du vil male, eller brug forskellige malerskabeloner til at skabe et mere komplekst design. En kombination af flere forskellige stencils er altid super flot – også gerne flere forskellige farver.

Prof tip: Husk at øve dig på et lille område, inden du begynder at male på en større overflade, så du kan teste malingens konsistens og forstå, hvordan skabelonerne fungerer.

2: Skabe et unikt design på en pude eller et tæppe med maling og stencil.

At skabe et unikt design på en pude eller et tæppe med maling og stencil er en sjov og kreativ måde at give dit hjem et personligt præg. Her er nogle trin, du kan følge:

 1. Vælg den malerskabelon eller stencil, du vil bruge til at skabe dit design. Hvis du vil bruge flere forskellige, vælger du bare det.

 2. Placer stencilen på puden eller tæppet og fastgør den med malertape eller klemmer – her kan du også bruge limspray, da den ikke sætter spor af lim.

 3. Brug en svamp, rulle eller en pensel til at påføre maling på stencilen. Det er vigtigt at du ikke bruger for meget maling, så du undgår, at malingen flyder ind under din stencil.

 4. Gentag processen med forskellige farver og mønstre, indtil du har skabt det ønskede mønster/design. Lad malingen tørre helt.

 5. Hvis du vil have et mere holdbart resultat, kan du overføre mønstret til puden eller tæppet ved at anvende varme. Brug et strygejern på en lav indstilling og placer et stykke bagepapir over det malede område. Stryg forsigtigt i nogle sekunder, indtil malingen hæfter. Du kan både bruge kalkmaling eller tekstil maling.

 6. Gentag processen på den anden side af puden eller tæppet, hvis du ønsker at male på begge sider.

Når puden er tørret kan du tage den i brug og du kan også vaske dem på 30 grader.

3: Male en bordplade eller et sidebord med et geometrisk mønster.

At male en bordplade eller et spisebord med et geometrisk mønster kan give et flot og moderne look til dit hjem. Her er nogle trin, du kan følge:

 1. Vælg den malerskabelon eller stencil, du vil bruge til at skabe dit geometriske mønster med. Du kan også lave dit eget mønster ved hjælp af en blyant og et målebånd.

 2. Rengør overfladen grundigt og afdæk eventuelle områder, du ikke ønsker at male, med malertape eller større stykker papir.

 3. Placer stencilen eller malerskabelonen på bordpladen eller spisebordet og fastgør den med malertape eller spraylim.

 4. Brug en pensel, svamp eller rulle til at påføre maling på stencilen. Det er vigtigt at du ikke har for meget maling på rullen eller svampen, så malingen ikke flyder ind under din stencil.

 5. Gentag processen med forskellige farver og mønstre, indtil du har skabt det ønskede design. Lad malingen tørre helt.

 6. Hvis du vil have et mere holdbart resultat, kan du påføre et lag klar lak oven på malingen, når den er tørret. Hvis du maler med kalkmaling, kan du vokse overfladen når du er færdig med dit malede bord. Dette vil beskytte malingen og gøre den mere holdbar.

Når din bordplade eller spisebord er tørret og klar, kan du nyde dit nye geometriske mønster og den moderne stil, det tilføjer til dit hjem.

Her kan du se en inspirationsvideo til at male dit bord med geometrisk mønster

4: Dekorere et klædeskab eller en kommode med en smuk skabelon.

At dekorere et klædeskab eller en kommode med en smuk skabelon kan give dit møbel et personligt og flot præg.

Du kan male dit møbel med kalkmaling, da det så er nemt at patinerer bagefter. Derudover kan du male flere lag farve oven på hinanden og så slibe lidt på det øverste lag bagefter så det når ind til “underfarven”. På den måde kan du lave malede møbler der ser gamle ud.

5: Pynte gamle brugsgenstande som urtepotter, kaffekander eller måske en lampeskærm.

At pynte gamle brugsgenstande som urtepotter, kaffekander eller en lampeskærm kan give dem et nyt liv og tilføje en sjov og personlig detalje til dit hjem. Det er altid sjovt at have interiør i hjemmet som andre ikke har. Du kan også lave personlige budskaber med mere og så give det væk i gave. De fleste bliver super glade for personlige gaver.

6: Male en børne værelses væg med sjove figurer og motiver

At male en børne værelses væg med sjove figurer og motiver kan give et legende og fantasifuldt udtryk i dit børneværelse. Her er nogle trin, du kan følge:

 1. Vælg de figurer og motiver, du vil male på væggen. Du kan finde inspiration på internettet, tegne dine egne designs eller købe stensils. Du kan også skrive til os under kontakt, så kan vi designe de stencils du gerne vil have.

 2. Tegn dine figurer og motiver på væggen med en Posca tusch. Du kan også bruge en projektor til at projicere dine motiver op på væggen og derefter tegne det op med en posca tush.

 3. Mal dine figurer og motiver med maling i forskellige farver. Brug små pensler eller svampe til at male detaljerne i designet.

Når malingen er tørret og klar, kan du nyde dit nye fantasifulde og legende børneværelse. Dit barn vil elske de sjove figurer og motiver på væggen, og det vil give et unikt og personligt præg i rummet.

7: Male spændende kunst med male skabeloner

At male spændende kunst med malerskabeloner kan give et unikt og professionel look på dit kunstværk.

Når dit kunstværk er færdigt, kan du hænge det op på en væg, eller du kan placere det i en ramme og udstille det på en hylde eller et bord. Brug din kreativitet og eksperimenter med forskellige farver og former for at skabe et unikt og spændende kunstværk.

Du kan finde en masse inspiration på mine youtube film lige her.

8: Male et motiv på stof eller skabe dit eget tøj eller accessories

At male et motiv på stof og skabe dit eget tøj eller accessories kan give dig mulighed for at skabe et unikt og personligt stykke tøj eller tilbehør. Du kan bruge tekstil farve eller kalkmaling – det skal have en tur med strygejernet bagefter.

Når du er færdig med at lege med dine male skabeloner og stencils, har du noget andre ikke har. PÅ den måde kan du skabe dit helt eget unikke udtryk og skabe din egen garderobe. Find evt tøj i genbrugs butikker og giv det dit eget udtryk med hjælp af stencils.

9: Male en tekst eller et citat op på et gammelt vindue

At male en tekst eller et citat på et gammelt vindue kan give en flot og unik detalje til dit hjem eller have. Her er nogle trin, du kan følge:

 1. Vælg det gamle vindue, du vil male på, og rengør det grundigt. Sørg for det er tørt før du starter.

 2. Vælg det tekst eller citat, du vil male på vinduet. Du kan finde inspiration på internettet eller skrive dit eget citat, eller vælge en bogstav stencil, så du kan skrive din egen tekst.

 3. Overfør teksten eller citatet til vinduet ved at duppe maling på med en lille svamp du har klippet i passende stykker.

 4. Brug en fin pensel til at male teksten eller citatet på vinduet med maling. Brug en posca tush først til at tegne linjerne fra hvert bogstav op med og mal så med en farve der matcher.

 5. Lad malingen tørre helt.

 6. Hvis du vil have et mere holdbart resultat, kan du påføre et lag klar lak oven på malingen, når den er tørret. Dette vil beskytte malingen og gøre den mere holdbar. Jeg ville bruge en spraylak.

 7. Hæng dit vindue op på en væg, eller stil det på gulvet, så du kan udstille det og nyde det som et dekorativt element i dit hjem eller have.

Når malingen er tørret og klar, kan du nyde dit nye dekorative vindue med dit personlige citat eller tekst. Det vil give et unikt og personligt udtryk i dit hjem eller have.

Posca tusch citat på vindue.

10: Skabe en unik gaveæske eller gavepose med en malerskabelon

At skabe en unik gaveæske eller gavepose med en malerskabelon kan give en ekstra personlig og kreativ detalje til din gave.

Du kan bruge forskellige mønstrede stencils og skabeloner, til at skabe dit helt eget præg. Du kan også lave tekster på dine gaver med personlige budskaber, ved at bruge vores bogstav stencils.

 

Det var alt for denne gang og jeg håber du er blevet inspireret til hvad du kan med stencils og skabeloner. Mulighederne er uendelige og det er kun din fantasi der sætter grænsen.

Skriv gerne en kommentar hvis du har spørgsmål eller noget andet du gerne vil dele 🙂

Mille Maj 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv