inspiration kalkmaling

Flerfarvet skab – malet med Nordic Chic kalkmaling

Flerfarvet skab – malet med Nordic Chic kalkmaling

Flerfarvet skab – malet med Nordic Chic kalkmaling – dette lille søde skab, fik jeg meget billigt af en sød ven. Da jeg kom hjem med det opdagede jeg at det ikke kunne lukke, top pladen havde slået sig og det var i det hele taget, i en ret dårlig forfatning. Men! Da jeg gerne ville teste denne, for mig, nye og hidtil uprøvede teknik af, tænkte jeg WTH – jeg giver det et forsøg. Malede møbler ER bare nogle gange vejen frem 🙂

inspiration kalkmaling på møbler

Kalkmaling i flere lag.

Kalkmaling i flere lag på malede møbler, kan være en svær kunst at mestre. Normalt maler man bare en farve og så en anden, sliber i det og får dermed lavet rustikke møbler – easy peasy. Men denne teknik kræver lidt mere, da det ikke “bare” skal ligne svenske hvide malede møbler, Fransk livsstil eller shabby chic – nope! Som historien er med mig, når jeg maler møbler, så skal der ske noget heeeeeelt andet. I love it!Jeg elsker at udfordre mig selv og se om jeg kan komme frem til det jeg har ladet mig inspirere af – denne gang fik jeg succes. Her handler det hele om opbygning.

nordic chic kalkmaling inspiration

Malede møbler med slidt look

Jo malede møbler med slidt look, det er jeg verdensmester i. Det er utroligt hvad denne maling kan. Da vores kalkmaling fra Nordic Chic er blød og rent faktisk består den af kalk, mineraler og ler. Den har en “blød” overflade som gør, at du kan lege meget mere med den. Du kan skrabe i den og lave de fedeste tekniker med den som du ikke kan med plastik maling og akryl baseret maling. Jeg er ked af at sige det, da det ikke er min opgave at tale skidt om andre mærker. Men……der er desvære en del “copycats kalkmalinger” på markedet, som aldrig har haft noget med kalkmaling at gøre.

Den ægte og originale kalkmaling til møbler

Annie Sloan kalkmaling var den første og Nordic Chic er som den – de kommer fra samme fabrik. Bortset fra at Annie Sloan besluttede sig for at flytte sin produktion til Oxford på et tidspunkt for nogle år siden, da jeg stadig forhandlede den – derfra er det ikke gået så godt og hun har mistet mange forhandlere i DK. Men…..malingen VAR super. Nordic Chic, har nu indtaget mit hjerte og det er den jeg fremover vil bruge – derfor jeg også har sagt ja til at være distributør af Nordic Chic i Danmark – en tillidserklæring fra ejerne som også er danske, som jeg tager meget alvorligt.

kalkmaling teknikker

Kalkmaling teknikker

Mange syntes, at kalkmaling teknikker ser svære ud og derfor afholder de sig helt fra at forsøge sig – sikken en skam. Faktisk, er det utrolig nemt, når ellers man har den rigtige maling, som jo kan det man gerne vil. Det handler i virkeligheden rigtig meget om den rigtige maling. Du kan ikke lave disse tekniker med en billig plastik “kalk” maling, da den hærder hårdt op og dermed ikke er til at bearbejde mere. Nordic Chik kalkmaling hærder ikke hårdt op får den er forseglet og den er derfor vandopløselig, hvilket giver dig utroligt mange muligheder for at aktivere malingen igen. Når du maler en ny farve oven på, bliver det underste lag aktiveret igen og du kan skrabe i det, blande farverne med mere.

Film om kalkmaling

Film om kalkmaling og tekniker, findes der masser af på nettet. Desværre er de fleste det samme og det samme. En farve, en anden farve og så slibe lidt og vokse. Det finder jeg utroligt uinteressant og uinspirerende. Derfor ser jeg mest amerikanske film om Chalk Paint og så laver jeg mine egne film samt mit eget inspirationsmateriale. Søger du f.eks på Youtube under Chalk paint, kommer du blandt andet til Dionne Woods – hun er for vild – også lidt for vild til min smag, ind imellem. Men hun er en god kilde til nye ideer. Der er også Jimi Ray Vintage – de er også ret seje – jeg elsker blandt andet deres måde at vise, hvad de gør med alle deres loppefund. Super sejt, som de kan “flippe” møbler og loppefund – meget inspirerende.

Mine film om kalkmaling

Jeg har lavet denne film om dette skab – viser dig præcis hvordan du kommer frem til dette resultat – så prøv det, det er top fedt. Og tænk nu de farver ind du elsker. Er du til blå, så tænk i 3-4 forskellige blå farver. Er du til Caffe Latte farven så mal med brunlige farver. Kun fantasien sætter grænser.

https://youtu.be/oQ8v-KP1794

Inspiration til kalkmaling

Inspiration til kalkmaling er som sagt nemt at få, så længe man ikke søger på dansk. Her vil jeg lige give dig de siste billeder af dette lille fantastiske malede skab – jeg er selv ret glad for det og det pryder nu toppen af vores trappe 🙂 Jeg håber at jeg har kunne inspirere dig til selv at komme i gang med at forsøge dig med malede møbler, uagtet hvilken stil du er til. Om du er til hvide malede møbler, anitikke møbler, svenske malede møbler, shabby chic møbler, fransk livsstil eller……..leg med det og prøv dig frem. Det er SÅ sjovt at male møbler.

kalkmaling fra nordic chic

Voks på malede møbler malet med kalkmaling

møbel voks til kalkmaling

Fairy Dust – guld maling til møbler

Guld maling til møbler er bare SÅ yt – fairy dust er SÅ nyt 🙂 Det er simpelthen så nemt at bruge fairy dust fra Nordic Chic. Du vokser bare med din voks – husk at Nordic Chic voksen er uden terpentin og kun baseret på naturlige råvarer. Det gør den så meget mere behagelig at arbejde med. Når voksen er på, børster man lige lidt af dette fantastiske guld støv hen over – det bliver bare SÅ flot. Lad det sidde og tørre med voksen og voks så igen dagen efter eller laker med vores top coat.

guld på malede møbler

guld til kalkmaling

Patinering af møbler

Kunsten, når du maler møbler, er at skabe en så “naturlig” patinering som muligt. At få møblet til at se “ægte gammelt” ud. Det er en ballance akt, som til tider, kan være svær at mestre. Jeg syntes det er lykkedes mig ret godt her og derfor tør jeg godt vise det frem 🙂

rustikke møbler malet med kalkmaling

rusikke patinerede møbler malet med kalkmaling

rustikke malede møbler malet med kalkmaling

 

Thats it folks – håber du blev inspireret til selv at komme i gang. Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at stille dem i kommentar feltet 🙂

De bedste hilsner #Chalkpaint_guru

Mille Maj Egbo

2 kommentarer til “Flerfarvet skab – malet med Nordic Chic kalkmaling”

  1. Hej
    Jeg ønsker at male nogle stoleben med “guldstøv”/ voks. Hvor finder jeg fairy dust guld? Og hvilke voks skal jeg vælge?
    Vh
    Bente

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv