FAQ

Hvad er en stencil

Hvad er en stencil?

Hvad er en stencil, er jævnligt et spørgsmål jeg får, når jeg fortæller folk hvad jeg laver. Så snart jeg siger det er en skabelon, er der nogle der er med på ideen. Men det moderne og mest brugte, også internationalt, navn er stencil. Det er simpelthen en stencil – skabelon som er skåret i en tynd plast, som kan vaskes og bruges igen og igen. Man kan bruge den til at dekorere med. Mulighederne med stencils er uendelige.

Hvad kan man bruge en stencil til?

En stencil kan bruges til virkelig mange ting. F.eks kan man dekorere møbler med den – jeg har malet mange møbler som har fået bogstaver, tal og mønstre på. Derudover kan man bruge dem på vægge. Du kan faktisk lave dit eget tapet. Som du kan se her på billedet, så er der brugt en skråskrift stencil på baggrunden af skabet – virkelig fint og romantisk stil.

 stencil brugt til baggrund på skab.

Lav dine egne skilte og citater med stencils.

Med stencils kan du også lave dine egne skilte eller citater på væggene. Igen, mulighederne er uendelige. Se her hvordan jeg pyntede en sort væg i mit gamle hus. Virkelig flot.

Citat stencil med Mark Twain citat

stencil på væg med mark twain citat

Her har en af mine workshop deltagere lavet sit eget skilt med stencils. Både roserne og teksten er stencil der er brugt.

.stencil skilt - lav det selv

Få lavet dine egne stencils med egne citater som betyder noget for dig

Hos mig kan du få lavet dine egne stencil -skabeloner. Hvis du har et citat der betyder noget for dig, eller navne, datoer med mere, så skriv til mig via kontakt  🙂 Så finder vi en løsning.

Hvordan bruger man en stencil

Sådan bruger du en stencil

Sådan bruger du en stencil. Her viser jeg dig forskellige måder at bruge dine stencil på. Husk altid at vaske dem efter brug. Brug helst kun vandbaseret maling, som kalkmaling, akryl maling og vægmaling – ikke olie og terpentin baserede malinger. Du kan også spraymale men det skal ikke være alkyd baseret maling. Så får du aldrig din stencil ren igen.

Mal med rulle på din stencil

Her har jeg brugt en lille malerulle til at stencillere med. Jeg har rullet det meste af malingen af, før jeg rullede et halv tørt og halv dækkende lag på. Du kan, med stencil lim, lade din stencil blive siddende så du kan give den et lag mere, kort tid efter. Når du maler med kalkmaling tørrer det ret hurtigt og du kan derfor komme næste lag på efter 5-10 minutter.

 

Når du maler med stencils kan du bruge en rulle

citat stencil til væggen

 

Dup din maling på med svamp.

Som du ser her, har jeg bare klippet små stykker af en almindelig gryde svamp. Brug den bløde side. Dyp den i malingen og dup det meste af på en ekstern plade eller serviet. Så smatter det ikke for dig når du begynder at duppe på din stencil. Hellere 10 halv tørre lag, end et smattende. Jeg har duppet det meste af malingen af før jeg kom den å stencillen.

lav tekst på møbler med stencil-skabeloner

 

 

Load More